Nabitý stadión (6 258 diváků) sledoval pod Krušnými horami strhující bitvu o čelo extraligové tabulky. Litvínov po výborném výkonu v prvních dvou třetinách porazil Slavii 4:2 a vytáhl tak svůj bodový zisk na 44 bodů. Dvakrát se prosadila čtvrtá řada Zíma - Heinisch - Bahenský, v dresu hostů se dvakrát radoval Hruška.

Bude víc slávistická rozehranost ze středečního zápasu Ligy mistrů ve Švédsku, nebo domácí nažhavenost po přestávce? Platilo spíš to druhé.

Elektrizující atmosféra. Hokej v obrovském tempu strhával diváky, kteří tleskali vypracovaným šancím i výborným zákrokům brankářů. Litvínov na soupeře doslova vlétl a zasypal Svobodu přívalem šancí.

V 8. minutě se prosadil Bahenský z pohotové přihrávky Zímy z otočky, v sedmnácté bekhendem skóroval Jenáček v přesilovce. Odpověděl tak na první zásah hostů. Fraňka v čase 14:00 překonal Hruška, který tečoval Beránkovu střelu od modré.

Po změně stran odehráli Litvínovští skvostnou dvacetiminutovku a vyhráli jí 2:0. Heinisch přidal - opět bekhendem - třetí gól, svůj první v extralize. Učinil tak ze své formace hrdiny večera. Kubinčák dvě minuty před druhou přestávkou přiblížil body domácím na dosah po parádní individuální akci, vyšperkovanou zakončením do šibenice.

Třetí dějství a černožlutí kontrolovali hru až do doby, než Hruška vystihl Brandovu přihrávku ve středním pásmu a ze sóla snížil. Franěk předtím ještě vychytal Červenku.

Slavia se tlačila dopředu, domácí obětavě bránili a podržel je gólman Franěk. Závěrečný nápor zhatilo Pražanům vyloučení jejich obránce Kadlece (v této části už druhé) v čase 57:57.

Hokeji se v Litvínově tleskalo i z jednoho důvodu. Hlavní rozhodčí Šír poznal, že oba týmy chtějí hrát hokej a nechal jim prostor. A výsledek? Do 40. minuty jen tři vyloučení, plynulá rychlá hra s vynikajícími momenty. 

Litvínov porazil Slavii i podruhé v sezóně (3:1 a 4:2) a posunul se na druhou příčku tabulky, zatím nejvýš v letošním ročníku. Navázal na své výkony před přestávkou, vyhrál devátý z deseti zápasů a v neděli zamíří do Znojma odolat náletu Orlů.

Nejlepší hráči: Zdeněk Bahenský - David Hruška. Ceny věnovala společnost Kappa.

Jiří Kalous: 'Byl to parádní hokej, hodně svižné tempo. Litvínov odehrál vynikající první dvě třetiny, vytvářel si obrovský tlak. Dokázal z něj i skórovat. My jsme několikrát zahrozili z brejků, bohužel jsme šance neproměnili. Ještě ve třetí třetině jsme zápas mohli zdramatizovat, ale domácí podržel brankář Franěk. Bohužel jsme nedosáhli na bod.'

Jaroslav Hübl: 'Souhlasím, dvě třetiny jsme hráli vynikající hokej. Lidé museli být spokojeni, viděli z obou stran hru nahoru-dolů a hodně šancí. Ve třetí třetině udělal Dan Branda zbytečnou chybu, dostali jsme gól na 4:2 a začali se bát o výsledek. Ale ubojovali jsme to, šli za svým cílem a získali tři body, za které jsem rád. Nezajímá mě, jestli jsme první, druzí, třetí nebo desátí. Důležitý je pro nás stejně jako loni postup do play-off a umístění až po 52. kole.'