branky: 17. Bojer (Bíza), 23. Bojer (Bíza, Majdan), 39. Maxa (Hora), 59. Bíza (Hora) - 30. Orsava (Bajtek)

V prvním utkání semifinále play-off juniorské extraligy si Litvínov výsledkem 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) poradil s Třincem, když o branku vyhrál každou třetinu. Dvakrát se střelecky prosadil útočník Bojer. Odveta se hraje ve čtvrtek v Třinci.

Litvínov se od úvodu zápasu pustil do soupeře aktivně. Už ve 4. minutě si vynutil výhodu první přesilovky, když v gólové šanci protiuhráče fauloval Pánik. V 6. minutě znamenal další výhodu pro domácí trest Kanii. I ve hře pět na pět si Litvínov podržel převahu a často zaměstnával brankáře Bpška. V polovině úvodní třetiny Třinec vyrovnal hru, ale brankově se neprosadil.

Dočkal se Litvínov: Bíza vyhrál vhazování v útočném pásmu a Bojer z voleje trefil vteřinu na to vzdálenější šibenici.

Po změně stran se znovu prosadila stejná dvojice, Bíza přihrával a Bojer zblízka zvýšil na 2:0. Ve 24. minutě mohl snížit Pánik, ale před odkrytou brankou netrefil skákavý puk. V zápase pak přibylo na obou stranách vyloučených a když se jeden z provinilců vrátil na led, mohl skórovat. Čejka jel od modré sám, brankář Boška svůj tým podržel. Ve 39. minutě už byl krátký na povedenou individuální akci Maxy, který prošel přes obránce a upravil na 3:1. V posledních vteřinách prostřední dvacetiminutovky byli blízko k brance třinecký Orsava a na druhé straně znovu aktivní Bojer.

Ve třetím dějství přibývalo vyloučených a Litvínov zodpovědnou hrou v defenzívě kontroloval hru i výsledek. V předposlední minutě se ještě po ledě prosadil obránce Hora, jehož střelu tečoval Bíza a pečetil výsledek na 4:1.

Litvínov ani v pátém zápase doma v play-off neprohrál a v Třinci bude mít první finálový mečbol.