4:2 vedl Litvínov ve 38. minutě zápasu, který přinesl útočný hokej a stejně jako v prvním letošním vzájemném měření sil v Třinci deset branek. Domácí třemi góly v závěru druhé třetiny obrátili výsledek na 5:4 a v závěru zápasu jej pečetili ranou do prázdné branky.
V litvínovském dresu odehrál nejlepší zápas kariéry Martin Heinisch, autor dvou branek. Dvakrát se trefil také Viktor Hübl.
I přes porážku zůstal Litvínov na čele tabulky, protože České Budějovice zdolaly Vítkovice 1:0.

Litvínov opět v brance s Petrem Fraňkem zahájil zápas před třemi a půl tisíci diváky jakoby ještě naladěný z předchozího duelu se Spartou. Už po 73 vteřinách otevřel skóre: po akci a přihrávce Vojtěcha Kubinčáka překonal brankáře Čechmánka pohotový Viktor Hübl.

Domácí odpověď na sebe dala čekat pouze 38 vteřin, ještě v téže minutě srovnal Hampl. Třinec pak nevyužil tři a Litvínov rovněž tři přesilovky.

Ve druhé třetině přibyly pěknému útočnému hokeji i branky a bylo se opravdu na co dívat. Ve 24. minutě získala hostům vedení čtvrtá formace. Martin Heinisch využil vyražený puk po střele Davida Zímy. Poté Polák nastřelil tyč, Litvínov přestál Jenáčkovo vyloučení a znovu udeřil. Po návratu z trestné lavice zužitkoval přečíslení znovu Viktor Hübl, asistovali Jenáček a Kubinčák.

Přesně v polovině zápasu se Třinci povedlo snížit zásluhou kapitána Peterka, předtím domácí nevyužili Punčochářovo vyloučení. V čase 33:05 byl nedovoleně zastaven Květoň a sudí Hribík nařídil trestné střílení. Franěk je však Balejovi chytil.

A povzbuzení spoluhráči zanedlouho znovu skórovali, Martin Heinisch si řekl o titul muže zápasu druhým gólem v utkání, střele z levé strany z poměrně těžkého úhlu asistovali Jánský a Trávníček.

Nedeprimovaní Oceláři znovu dokázali odpovědět a to hned dvakrát během 49 vteřin. Litvínov o slibný náskok připravili Polanský a Gureň. 11 vteřin před koncem druhé třetiny pak odražený puk dopravil do sítě Polák a Třinec dokončil zápasový obrat.

V závěrečném dějství nevyužil Litvínov jednu přesilovku, dál usiloval o vyrovnání a nastřelil břevno. V předposlední minutě po oddechovém času odvolal brankáře. Rozhodl Malec v 59. minutě do prázdné branky.

Jaroslav Hübl st.: 'Ti, co dnes přišli, viděli vynikající hokej, který se musel líbit. Mě se nelíbil konec druhé třetiny, kdy jsme nepochopitelně přestali hrát dozadu a dovolili Třinci, aby zápas otočil. V třetí třetině jsme se snažili srovnat, ale přes převahu nebyla síla a klid na vyrovnání a dostali jsme gól do prázdné brány. Třinec dnes zaslouženě vyhrál.'

Jiří Juřík: 'Musím souhlasit s tím, co bylo řečeno. My jsme nezačali dobře a Litvínov působil první třetinu živějším dojmem. Naštěstí jsme brzo odpověděli na rychlý gól. Druhá třetina byla pro diváky pohledná, pro nás trenéry už méně. Moc se nebránilo a padlo hodně gólů. V poslední třetině jsme se snažili hrát z defenzívy a nedostat gól, což se nám podařilo a dotáhli jsme zápas do vítězného konce.'