Rodák z Kadaně se během loňského léta vrátil do české nejvyšší soutěže po osmi letech v zámoří, kde v nejlepší hokejové soutěži světa nasbíral 280 startů a 133 kanadských bodů (59+74) včetně play off.

Loni patřil k největším osobnostem extraligového hokeje – v základní části se umístil na třetím místě v kanadském bodování, když zapsal 54 bodů (23+31) za 48 utkání. Během vyřazovacích bojů, kdy s Vervou došel až do semifinále, připsal dalších 7 kanadských bodů (1+6) během třinácti duelů. Byl jsem až trochu překvapený, že nabídek bylo tolik. Rodinné důvody a celkový pohled na věc mě však utvrdily v tom, že zůstanu v Česku. Tím pádem byl jedinou volbou Litvínov,“ říká Ondřej Kaše s potvrzením, že v české extralize jiné angažmá nehledal.

„Původně jsme chtěli podepsat smlouvu do konce, ale Ondra se svým agentem chtěli zkusit trh s volnými hráči. Další osud své kariéry měl tak ve svých rukách. Dlouho jsme měli dohodu, ale čekali jsme. Ondra je hráčem, který svými výkony nastavuje laťku vysoko nejen pro sebe, ale dokáže s sebou strhnout celý tým. Jsme moc rádi, že se rozhodl pro nás, a věříme, že navážeme na loňskou sezónu, kdy byl rozdílovým hráčem a jedním z lídrů v kabině,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

Ondřej Kaše byl navíc nedílnou součástí zlatého výběru Radima Rulíka, který opanoval domácí mistrovství světa. Litvínovský forvard zasáhl do všech deseti duelů, týmu pomohl třemi góly a čtyřmi gólovými nahrávkami.

„Jsme moc rádi, že se Ondra rozhodl pokračovat v Litvínově. Nikdo by mu neměl za zlé, kdyby se rozhodl jinak. Jeho podpis je velkou nadějí v to, že nás čeká úspěšná sezóna, a všichni pro to uděláme maximum,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Ondra do klubu bezesporu přinesl, i přes zdravotní limity, strašně moc po všech stránkách. Je opravdu vynikající, že s klubem Ondra spojí další sezónu,“ zakončuje hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

Nový rozhovor s Ondřejem Kašem si můžete přečíst ZDE.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Maxim Čajkovič, Michal Gut, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Josef Jícha, Ondřej Jurčík, David Kaše, Ondřej Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matěj Pekař, Filip Sandberg, Matúš Sukeľ, Pawel Zygmunt