Po dvou zápasech v Pardubicích se série semifinálová série přesunula na sever Čech. O osudu třetího duelu rozhodla hned úvodní třetina, ve které Dynamo dvakrát skórovalo. „Byli jsme připos…í, nehráli jsme vůbec dobře. Bylo to mrtvé, ale to je jen naše chyba. Nevím, kde byl problém, ale Pardubice jsou silné a zkušené mužstvo. Pak už bylo těžké něco dohánět,” přiznává Nicolas Hlava.

Druhé dějství gól nepřineslo a v čase 46:25 poslal hostující celek do tříbrankového trháku Radil. Chemici ale nesložili zbraně, vzápětí snížil Patrik Demel, při hře bez brankáře v 56. minutě snížil Ondřej Kaše na rozdíl jediné branky a Pardubice se ocitly pod velkým tlakem. „Závěr můžeme využít směrem k pátku. Je vidět, že když dupeme, jak jsme si řekli, můžeme s nimi hrát vyrovnaně. Je ale důležité chytit začátek, což nám nevyšlo,” lituje litvínovský útočník.

Co se oproti nevydařenému vstupu do zápasu změnilo? „V šatně jsme si řekli, že takhle to nejde, že jsme v semifinále, nechceme odejít s ostudou a do konce zápasu se budeme snažit odevzdat maximum. Zlepšilo se to, ale hokej se hraje 60 minut a my musíme v pátek těch 60 minut dupat,” má jasno Hlava.

„Je potřeba být více agresivní, víc dohrávat souboje a víc se cpát do brány. Pokud chceme vyhrát, musíme se zlepšit zkrátka ve všem. Na druhou stranu konec zápasu ukázal, že v nás je síla. Musíme tomu věřit a v pátek nastoupit tak, jak jsme nyní končili. Věřím, že tým je silný natolik, abychom v pátek vyhráli,” pokračuje.

Chemici v sérii prohrávají 0:3 na zápasy, a tak je jedině páteční vítězství může udržet ve hře o postup. „Dokud není konec, nevykašleme se na to. Už jen kvůli místním lidem i nám samotným, protože máme skvělý tým a výbornou partu. Všichni táhneme za jeden provaz a byla by škoda, kdybychom se na to vykašlali. V pátek je nový den a my tam necháme maximum,” slibuje Nicolas Hlava.