Vlasatý zápas začal jako tradičně tiskovou konferencí, které se zúčastnili generální ředitel klubu Pavel Hynek, předsedkyně spolku Nové Háro Lucie Staňková a oba patroni Vlasatého zápasu Marek Taclík s Jakubem Kohákem a otec osmileté Aničky Jan Dragan.

„Čtyřletá Sárinka o své vlásky již přišla, osmileté Aničce v průběhu léčby padají. My jsme rádi a moc děkujeme všem, kteří udělali vše pro to, aby holčičky měly nové paruky z přírodních vlasů a onkologickou léčbou prošly důstojně," říkala Lucie Staňková.

Vlasatý zápas pořádáme šestým rokem v rámci projektu Konto našeho srdce, který pomáhá tam, kde je třeba. Jsme moc rádi, že jsme mohli pomoci i letos," pokračoval generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Po tiskové konferenci následovalo rozbruslení litvínovských hráčů, kteří nastoupili se speciálními příčesky. Zároveň klub připravil speciální dresy, chemici se tak opět oblékli do žluté barvy. Všechny dresy z Vlasatého zápasu bude možné vydražit v připravované aukci, o které bude klub informovat na svých komunikačních kanálech.

Po rozbruslení následoval ceremoniál na ledové ploše, kde došlo k předání finančních darů spolku Nové Háro. Aukci podpořili Boukal, s.r.o. částkou 25.000,- Kč, CHEMINVEST s.r.o. 25.000,- Kč, Podkrušnohorské gymnázium Most částkou 25.000,- Kč a Martin Všetečka částkou 10.000,-. Všichni z partnerů akce, včetně dvou patronů Jakuba Koháka a Marka Taclíka, zároveň navštívili kabinu A-týmu a pozdravili hráče před utkáním. Oba patroni poté společně vhodili čestnou buly.

Svými vlasy přispělo na akci celkem šest dobrovolníků, každý daroval přes 40 cm svých vlasů. O stříhání se postaraly kadeřnice ze salonu Marty Moravcové. Získané vlasy a vybrané prostředky pomohou osmileté Aničce a čtyřleté Sáře k získání nových vlasů pomocí speciálních paruk.