Pro Šimona Zajíčka se jedná o vůbec první pozvánku na reprezentační sraz. Dvaadvacetiletý brankář odchytal v letošní sezóně 14 utkání s úspěšností 92,34 % a patří v této statistice k nejlepším strážcům tří tyči v celé nejvyšší české soutěži.

Ondřej Kaše přebral po první čtvrtině soutěže kapitánské céčko po zraněném Matúši Sukeľovi, ve 39 zápasech nasbíral 43 kanadských bodů za 18 branek a 25 asistencí. Vévodí tak klubovému bodování a zároveň je v těsném závěsu za čelem kanadského bodování TELH.

Mladší bratr David je v klubové statistice nejlépe bodujících hráčů na druhém místě, za 39 klání si připsal 33 kanadských bodů za 11 branek a 22 nahrávek. Jako jediný z trojice nominovaných má se seniorskou českou reprezentací zkušenosti, v národním týmu odehrál 10 utkání.

Český hokejový nároďák čekají v únoru tři utkání ve švédském Karlstadu. V rámci Beijer Hockey Games odehrají své první klání ve čtvrtek 8. února proti domácím Švédům, v sobotu 10. února vyzvou Finsko a turnaj zakončí zakončí v neděli 11. února proti Švýcarsku.