Z kabiny Olomouce

Soupeř se aktuálně nachází na devátém místě s 52 body. Ve venkovních zápasech to Moravanům spíše dře. Prohráli všechna čtyři poslední venkovní utkání se skóre 7:20 a ziskem jediného bodu. Hanáci si po prohře 5:2 v Liberci spravili chuť domácí demolicí 7:1 předposlední Mladé Boleslavi.

Do 25. minuty nebyl k vidění jediný gól, na konci druhé třetiny bylo ale skóre po šestibrankové smršti 5:1. Kosmetické úpravy skóre na 7:1 proběhly v poslední dvacetiminutovce. „Po Liberci jsme se snažili hrát hodně zezadu, chtěli jsme, aby Boleslav neměla tolik přečíslení, co na nás šlo minulý zápas. Vedení 2:0 pro nás bylo takové uklidnění, pak jsme dostali na 1:2, myslím si, že třetí gól to ale rozhodnul. Potom jsme už hráli dobře, a hlavně v klidu. Začátek zápasu byl z naší strany nervózní,“ zhodnotil vítězství hlavní trenér Jan Tomajko.

Nejproduktivnějším hráčem kohoutů je Jakub Navrátil (13+16), který má v týmu na kontě nejvíce zásahů. Častým střelcem branek je také Slovinec Rok Macuh (11).

Bojujeme o první čtyřku

Litvínov se aktuálně nachází na čtvrtém místě před pátým Libercem s náskokem tří bodů a jednoho neodehraného utkání. Třetí Třinec drží svou pozici s náskokem čtyř bodů a také s jedním odehraným utkáním méně. Vervě se po domácí výhře 4:3 nad Kladnem nepodařilo přivézt žádné body z venkovního výjezdu. Stalo se tak potřetí za sebou, naposledy přivezla bod z Karlových Varů po prohře 1:2 v prodloužení 7. ledna. Tentokrát byly nad černožluté síly Vítkovice.

Soupeř se dostal do vedení zásluhou přesné trefy Tomáše Vondráčka. V polovině utkání vstřelil vítězný gól Marek Kalus při přesilové hře. Následné navyšování skóre mírnil až v 53. minutě ukázkovou tečí Nicolas Hlava na 4:1. Vítkovičtí na inkasovaný gól zareagovali ihned po 26 vteřinách, Petr Chlán dokončil podobu skóre na 5:1. „Já si myslím, že do toho dnešního utkání jsme vstoupili poměrně dobře, ale bohužel ta dobrá pasáž byla z naší strany čtyřminutová. Poté převzal otěže zápasu soupeře. Kde si myslím, že jsme se ještě malinko vrátili do zápasu, bylo ve druhé polovině druhé třetiny, kde jsme si vytvořili nějaké příležitosti. Bohužel to ale bylo za stavu dva nebo tři nula. Ve venkovních utkáních zkrátka nenacházíme jakékoliv síly nebo směr přetavit utkání v nějaký bodový zisk,“ sdělil po utkání médiím hlavní trenér Karel Mlejnek.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Ondřej Kaše (17+21), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. 16 branek vstřelil Petr Koblasa a třetím nejčastěji skórujícím je Nicolas Hlava, který vstřelil za poslední dvě utkání tři branky. Nejlepším asistentem je David Kaše (22).

Vzájemná utkání

V aktuální sezoně ještě nenašli chemici na Olomouc recept. V prvním utkání zvítězili bíločervení 22. října 2:1, čímž utnuli rekordní sérii litvínovských výher. Ve druhém utkání, hraném 8. prosince, brala cheza na domácím ledě bod po prohře 1:2 v prodloužení.