Střídavé výkony Bílých Tygrů

Severočeši s 24 body sídlí na šesté příčce tabulky. Během první čtvrtiny základní části stihli skalpovat Pardubice i Spartu. Na druhé straně nenašli recept na Vítkovice, Plzeň, a ne příliš přesvědčivý Hradec Králové. Za posledních 11 utkání ale dokázali bodovat hned osmkrát. Říjnová jízda začala porážkou lídra z Pardubic, následně Českých Budějovic a hned vzápětí také pražské Sparty. Po sérii cenných vítězství přišla facka v podobě prohry 2:5 ve Vítkovicích. Doma se sice mohli zaradovat za tři body nad Olomoucí, následoval však náraz v Brně, Plzni a Karlových Varech.

Do druhé čtvrtiny vlétli liberečtí hokejisté po hlavě. Při výjezdu na derby do Mladé Boleslavi, nasypali soupeři hned osm branek. Doma zdolali královéhradecký Mountfield 5:4. A naposledy nestačili na Třinec 1:3. „Chtěli jsme zvládnout další domácí zápas, takže nás prohra samozřejmě mrzí. Za stavu 0:0 jsme měli šest přesilovek, bohužel jsme žádnou neproměnili. Některé z nich jsme přitom nesehráli špatně, chybělo nám v nich trochu štěstí. To rozhodlo utkání.“, zhodnotil výkon asistent trenéra Boris Žabka.

Tahounem Liberce je jednoznačně útočník Tomáš Filippi (7+12), který má v rámci týmového bodování náskok sedmi bodů na druhého Oscara Flynna (4+8). Brankáři se v kleci Tygrů pravidelně střídají. Shodně zasáhli do devíti duelů jak Daniel Král (92,74 %), tak i Dávid Hrenák (89,74 %).

Litvínov se vrátil na vítěznou vlnu

Chemici v posledním utkání přestříleli Kometu Brno výsledkem 6:3 a stále se s 37 body drží na druhé příčce. První dvě třetiny byli lepším týmem. Po druhé siréně svítilo, i díky premiérovému zásahu juniora Matěje Maštalířského, na tabuli skóre 4:1. Hosté z jihomoravské metropole ale domácí tým zaskočili svižným vstupem do třetí dvacetiminutovky a rázem prohrávali pouze o gól. V 52. minutě zlomil utkání Nicolas Hlava, který vrátil svému týmu dvoubrankové vedení a následně pečetil výhru zásahem do prázdné branky.

Tým z Podkrušnohoří doma zůstává neporažený. „Pro nás byla samozřejmě velmi důležitá vstřelená branka v přesilové hře na 2:1. Jsem rád, že ani dvě slepené branky na začátku třetí třetiny tým nepoložily. Co dnes oceňuji u našich hráčů je, že dokázali kontrolovat emoce. Myslím, že kontrola emocí dnes byla klíčem k tomu, že jsme to utkání dokázali zvládnout,“ chválil mužstvo trenér Karel Mlejnek.

Nejlépe bodujícím hráčem Vervy je David Kaše (7+13). Nejlepšími střelci týmu jsou s osmi trefami Ondřej Kaše a Petr Koblasa. Pozice brankářské jedničky patří Mateji Tomkovi (91,53 %), který dosud naskočil do 13 utkání. Šimon Zajíček odchytal utkání tři (94,06 %).

Poslední vzájemné utkání

Poslední vzájemné střetnutí se odehrálo 24. 9. na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

4. kolo Litvínov – Liberec 4:1 (Kaše O., Kirk, Abdul, Koblasa – Pérez)