Kevine, podepsal jsi v Litvínově. Jak se těšíš do Česka?

Strašně moc se těším. Česko je krásná země, bude skvělá zkušenost tu žít a zahrát si extraligu. Nemohu se dočkat.

Co říkáš na českou extraligu a jak se na ní těšíš?

Česká liga je jednou z nejlepších v Evropě. Slyšel jsem na ni samou chválu, mluvil jsem s několika hráči, co v Česku již hrají. Stačí se podívat na soupisky napříč ligou, kolik hráčů hrálo v NHL, nebo v reprezentacích. Je to skvělá liga.

Jak ti vyhovuje evropský hokej? Loni sis zkusil finskou ligu v Tampere.

V dnešní době je evropský hokej hodně podobný tomu zámořskému. Hráči mají tuny dovedností, je to o držení puku. Moc mě tenhle styl baví a v Evropě si to užívám, na ledě, i mimo něj.

Jak probíhala jednání s Litvínovem a co byl hlavní důvod, proč ses pro Litvínov rozhodl?

Se všemi se jednalo dobře. Od trenérů, přes manažery i po hráče, všichni na mě zapůsobili skvělým dojmem a jednání probíhala hladce. Jedním z faktorů bylo, že Litvínov staví mužstvo, které chce vyhrávat a chce hrát hezký hokej pro fanoušky. To je něco, co mě hodně láká. Bude pro mě čest nosit černožlutý dres.

Zjišťoval sis něco o Litvínovu? Je to tradiční klub s velkou historií, vychovali jsme spoustu hráčů do NHL.

Vím o Litvínovu poměrně dlouho. Vyrůstal jsem jako fanoušek Toronta Maple Leafs, takže si pamatuji Roberta Reichela, který v Torontu hrál a byl naprosto fantastickým hráčem. Můžeme tedy říct, že Litvínov znám přes dvacet let (směje se). Je to klub se skvělou historií, ta čísla mluví za vše. Je úžasné, kolik hráčů Litvínov vychoval a bude zajímavé zanechat v klubu stopu po tolika skvělých hráčích.

Znáš někoho z litvínovských hráčů? Mluvil jsi s někým před přestupem?

Znám oba bratry Kašovi. Mluvil jsem s Ondrou, je to skvělý kluk. Hodně mi pomohl. Také si pamatuji Davida, hráli jsme proti sobě, když byl na farmě Philadelphie. Oba jsou moc dobří hráči.

Jak by ses popsal jako hráč? Co jsou tvé silné stránky?

Snažím se být pomocí v kabině, chci být hráč, který je ke všem otevřený a klukům pomůže. Ve hře rád využívám bruslení, abych mohl pomoci na obou koncích kluziště. Rád hraji s pukem, snažím se být podporou pro rozehrávku a dostat puk co nejrychleji ke spoluhráčům.

Jak jsi trávil léto a kdy přijedeš do Litvínova?

Každé léto trávím tréninkem a přípravou na novou sezónu. Bruslení, workouty, jóga, cokoliv, co mi pomůže se dostat do kondice. Rád čtu, trávím čas v přírodě, s přáteli, rodinou, nebo jezdím na kole kolem Toronta, kde v létě bydlím. Také mám rád dobrou kávu, takže se těším na doporučení na dobré kavárny v Litvínově! (směje se).