Litvínovský eSports tým ve složení Patrik „Winci“ Wenzel, Radek „Kumbik“ Kumbera a Miroslav „TheNotorik“ Šmok dokázal v základní části ENYAQ Hockey League obsadit třetí místo. Litvínovští gameři nestačili pouze na výběry Pardubic a Liberce, na své konto si připsali 30 bodů za 10 výher a 3 prohry.

Jedničkou Litvínova se v letošní sezóně stal Patrik „Winci“ Wenzel, který byl hned devětkrát ze třinácti zápasů vyhlášený jako nejlepší hráč zápasu. O vítězi vždy hlasovali hráči poraženého celku. 

Do konce základní části EHL zbývá posledních pár utkání. Individuální statistiku v počtu ocenění Tipsport hvězda zápasu zatím vede jednička Litvínova Patrik "Winci" Wenzel⭐️

Posted by ENYAQ hokejová liga on Tuesday, 23 February 2021

Jak hodnotíš právě skončenou základní část EHL? Jak jsi spokojen se svými i s týmovými výsledky a umístěním v tabulce?

Patrik „Winci“ Wenzel: Určitě pozitivně, s klukama jsme si dali cíl playoff, takže vstupovat do playoff ze třetího místa je určitě nad naše očekávání a jsme spokojeni.
Radek „Kumbik“ Kumbera: Nakonec základní část hodnotím pozitivně, jelikož na začátku jsme ani nedoufali v top 3, ale naštěstí to hezky vyšlo. Se svými výkony jsem nakonec spokojen, i když ze začátku jsem hledal svou ztracenou formu, kterou jsem nakonec našel, takže za to jsem velmi rád a doufám, že ji přenesu i do vyřazovacích soubojů.
Miroslav „TheNotorik“ Šmok: Výsledky základní části považuji za více než uspokojivé. Naším cílem bylo skončit do 4. místa, abychom měli dobrou výchozí pozici do PO, což se nám povedlo, takže jsme spokojení. To samé ovšem nemohu říci o svých výsledcích. Ze začátku mé výsledky ovlivňoval faktor času, protože jsem měl hodně úkolů do školy, takže na to nebylo tolik času. No a ke konci do mých výsledků zase promlouval faktor neštěstí, takže celkově jsem od sebe čekal prostě více. Nicméně týmově nám to klape dobře a v PO jsem připraven ze sebe vydat to nejlepší.

Konečná tabulka základní částí ENYAQ Hockey League

   

S jakými cíli vstupujete do play off?

Winci: Chceme udělat semifinále a pak se uvidí.
Kumbik: Dostat se přes čtvrtfinále je cíl, který chceme zvládnout určitě, samozřejmě chtěli bychom to vyhrát, ale jsou tu další kvalitní týmy, které si brousí zuby na titul také, takže tato cesta bude obtížná, ale věříme, že šance tu je!
TheNotorik: Netajíme se tím, že samozřejmě toužíme celou EHL vyhrát. Nicméně tento cíl je potřeba trochu desagregovat. Takže teď je naším cílem porazit Karlovy Vary ve čtvrtfinále, a pak s klukama znovu zhodnotíme naše šance a podle toho stanovíme nový dílčí cíl.

Ve čtvrtfinále narazíte na Karlovy Vary, jak se budete na tento zápas připravovat?

Winci: Stejně asi jako na každý jiný, dáme si pár přáteláků s Kumbikem.
Kumbik: Budeme asi hrát mezi sebou, koukneme a rozebereme zápasy, kdy jsme proti nim hráli, ale věříme, že tuto sérii zvítězíme a potvrdíme roli favorita!
TheNotorik: Já se tento zápas budu připravovat velice intenzivně, protože mě čeká velmi těžký soupeř, kterým je Pepik001. V základní části se mi ho sice podařilo porazit poměrně jasným výsledkem 5:2, ale je mi to naprosto jasné, že mi to bude chtít vrátit a bude tak na mě připravený a obohacený touhou mi tu porážku vrátit i s úroky.