Gajdoš je rodákem z Bardejova, část mládežnické kariéry však strávil v Česku. V dorostu oblékal dres Poruby, prošel také juniorkou pražské Sparty a zahrál si i třetí nejvyšší soutěž za Letňany. Po návratu na Slovensko zakotvil v Nitře, kde odehrál 125 utkání za dvě sezóny (13+40). „S Litvínovem jsme byli v kontaktu prakticky celou sezónu a cítil jsem, že o mě organizace má velký zájem. Se sportovním manažerem Tomášem Vrábelem se navíc známe ze Sparty, to také sehrálo roli. Navíc v Litvínově působí Suky, Maty a Andrej Kudrna, kteří mi Litvínov doporučili," říká František Gajdoš. „Na českou extraligu se těším, bude to pro mě nová výzva. Beru ji jako posun v kariéře,“ dodává.

Loňská sezóna byla dvaadvacetiletého obránce průlomová. Ve 49 zápasech základní části nasbíral 20 kanadských bodů, dalších 11 přidal během 18 zápasů play off. S Nitrou mohl po triumfech nad Trenčínem, Popradem, Michalovcemi a Spišskou Novou Vsí slavit zisk mistrovského titulu. „Tímto podpisem získáváme mladého a perspektivního obránce, který nám rozhodně zvýší konkurenci v obranných řadách. Věříme, že skvěle zapadne do koncepce týmu a my mu také pomůžeme k hokejovému růstu,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

„Františka znám už z působení ze Sparty. Je to hráč, který se chce neustále posouvat. Cestu v dospělém hokeji si musel vyšlapat a prosadit se, a loni už dokonce nastoupil na mistrovství světa. Věříme, že v něm získáváme dvoucestného beka, spolehlivého dozadu zároveň s jednoduchou a přesnou hrou na puku. A zároveň hráče, který bude naplňovat potenciál a zlepšovat se,“ říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Mladého obránce budou moci litvínovští fanoušci sledovat už během reprezentačního srazu Slovenska, Gajdoš doplnil výběr Craiga Ramsayho v Žilině pro přípravný zápas před Mistrovstvím světa s Polskem.