Josef Jícha se do litvínovského A-týmu podíval poprvé během ročníku 2017/2018, kdy odehrál 12 utkání. V následujících letech nastupoval v menších porcích zápasů, celkově se však představil v šesti různých sezónách. „Za návrat jsem moc rád. Dostal jsem od vedení nabídku, podepsat v Litvínově pro mě byla priorita," říká šestadvacetiletý útočník.

Během uplynulé sezóny nastupoval primárně za Litoměřice, ve 47 zápasech nasbíral 31 bodů a s Kališníky došel až do semifinále. Po skončení posledního utkání Chance ligy se ihned připojil k A-týmu Litvínova v Pardubicích, v dresu chemiků odehrál celkem 15 zápasů včetně čtyř semifinálových utkání, celkem si připsal pět asistencí. „Vrací se odchovanec, který tu vyrůstal a který za nás chce hrát, což ukazoval svými výkony i přes náročný program v konečné fázi play off,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

„Josef nám v minulé sezoně moc pomohl a svými výkony si řekl o smlouvu. Jsem moc rád, že jsme se dohodli. Bude muset ale přijmout trochu jinou roli, než kterou měl v Litoměřicích, a to nebude snadné. Věříme však, že bude maximálně připravený, aby ji zvládl,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vrábel.