HC Verva Litvínov

Hokejisté Litvínova se po 31 odehraných zápasech nacházejí na 11. příčce ligové tabulky. Na kontě mají 39 bodů, 89 vstřelených branek a 92 branek obdržených. Což z mužstva činí druhý nejlépe skórující celek soutěže (lepší jsou pouze Vítkovice s 98), ale zároveň třetí nejčastěji inkasující tým tuzemské ligy. Více branek obdrželo pouze Kladno (106) a právě nadcházející soupeř z Karlových varů (99).

Pokud se podíváme na formu Černožlutých v posledních pěti zápasech, můžeme mluvit o povedených výkonech. Verva dokázala z duelů proti Vítkovicím, Spartě, Liberci, Č. Budějovicím a Kladnu vybojovat 11 z 15 možných bodů. Podle této statistiky má Cheza třetí nejlepší formu.

Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Šimon Stránský, který se pyšní bilancí (7+19) a patří mu desáté místo v bodovací soutěži celé ligy.

HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští momentálně neprožívají zrovna vydařené období. V posledních pěti utkáních vybojovali pouze 3 z 15 možných bodů. Celkově se po 31 odehraných kolech nacházejí s 35 body na 13. místě ligové tabulky. S 69 vstřelenými a 99 obdrženými brankami jsou třetím nejméně skórujícím a zároveň druhým nejčastěji inkasujícím týmem celé ligy.

Naposledy bodovaly Vary 9.12. na ledě brněnské Komety, kde zvítězili 3:2. V domácím prostředí podávají hráči Energie nejslabší výkony ze všech týmů. Z 15 odehraných zápasů ukořistili pouze 13 bodů. Tři body brali na svém ledě naposledy 15.11., kdy porazili Olomouc 3:2.

Nejproduktivnějším hráčem Energie je Tomáš Rachůnek, kterému s bilancí (5+16) patří 29. místo v bodovací soutěži celé ligy.

Vzájemná utkání v probíhající sezoně

Litvínovu se zatím v této sezoně proti Karlovým Varům daří. Z obou utkání získal dohromady všech šest bodů. Venku vyhrál Litvínov 1:4 a doma zvítězil 5:3.

Sestavy z posledního utkání

Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Hladonik, Koffer – Juusola, Gríger, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kružík.

Litvínov: Zajíček (Godla) – D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Chalupa, Gut, Hlava – Zygmunt, Jurčík, Havelka.