Nicolasi, jak se hodnotí utkání, ve kterém jste byli sice střelecky horší, ale po bodech jste sahali?

Bod být mohl, ale myslím si, že jsme se málo tlačili do brány. V zápase jsme měli špatné pasáže. Sparta hrála jednoduše a přehrávala nás. Rozhodly přesilové hry, které u nás byly špatné a u soupeře výborné.

Ocitl jste se ve velké šanci na konci první třetiny, co se stalo, že jste situaci neproměnil v gól?

Já jsem byl špatný. Takové šance musí skončit v bráně, já jsem si při sklepnutí kotouče zlomil hokejku a jak jsem plácal do puku, tak mi to otočilo lopatu, ale nechci se na to vymlouvat. V takovou chvíli musím puk dostat do brány i koštětem.

Co se stane s psychikou hráče, když z takové šance nedá gól?

Chvilku jsem nad tím přemýšlel, ale nemůžu se z toho složit. Musím pokračovat dál, pořád střílet na bránu a dělat všechno proto, aby to tam spadlo.

Pak se štěstí přiklonilo na vaší stranu…

Ano, viděl jsem, že puk po střele vyletěl do vzduchu a jak to hráči lovili z branky. Myslel jsem si, že Guťák ještě dorážel. Pokud se nebudeme tlačit do brankoviště a střílet, tak góly dávat nebudeme.

Rozhodli vaše fauly, ale vstup do zápasu jste neměli špatný…

Některé fauly byly z naší strany naprosto zbytečné. To pak rozhoduje zápasy. Sparta má zkušený tým, který si přesilovými hrami dokáže pomoct a my bohužel ne.

Sparta má z 18 zápasů 20 výher, je znát i na ledě, že je Sparta v laufu?

Ano, hráči mají klid na hokejkách. Od doby, co přišel nový trenér je vidět, že se zvedli. I před výkony na Spengler Cupu před nimi smekám klobouk. Na druhou stranu se ale dají porazit. Není to tak, že by Sparta byla výrazně odskočená. Hraje jednoduše, ale porazit se dají jako všichni v extralize.

Na podobné procitnutí čekáte de facto celou sezonu, i když se vám nějaký zápas povede, pak následuje zase tvrdý pád…

Je to nahoru a dolů. Někdy se nám povede víc zápasů za sebou, ale chtělo by to něco stálejšího, abychom si urvali bodovou šňůru. Body jsou teď hodně potřebné.

Jak se vám hrálo před více než 14 000 diváků?

Byla to paráda. Myslím si, že taková kulisa není zas tak častá a pro spoustu kluků je to zážitek na celý život. Skvělá kulisa i akce.

Pomohla vám atmosféra k tomu, že jste zůstali ve hře?

Asi ano, ale blíží se konec ligy a tabulka je narvaná. Potřebujeme sbírat každý bod a dnes to bylo málo.