Dnes dopoledne bylo na Zimním stadionu Ivana Hlinky po krátké pauze opět rušno. Před devátou hodinou začal kustod Zdeněk Klimpl ze svého skladu vydávat hráčům a trenérům novou kolekci tréninkového vybavení adidas. Oproti podpisu si své vybavení vyzvedl i novic v litvínovských barvách Petr Koblasa. Společně s dalšími spoluhráči se v kabině pozdravili, stoupli na váhu a následně se vydali do posilovny.

Tady už si je vzal do parády kondiční trenér Petr Švehla. Po rozcvičení a zahřátí se hráči rozdělili do tříčlených skupin a čekal je silový test ve čtyřech disciplínách. Bench press, zadní dřep, přemístění činky od stehna na prsa a přítahy na hrazdě. "Potřeboval jsem na začátku zjistit, jak na tom hráči jsou. Z jejich dnešních výkonů budeme nadále počítat procenta vah do pracovních sérií každému individuálně," krátce vysvětlil pro klubový web kondiční trenér.

"Dnes začíná přípravné období, trénovat budeme do 30. června. Potom dostanou hráči na dva týdny individuální plán a od 17. července budeme pokračovat mimo led. Na led plánujeme vyjet poprvé ve čtvrtek 27. července," nastínil první plány přípravy na novou sezónu hlavní trenér Karel Mlejnek, kterému se dnes mimo jiné hlásily i nové staronové tváře Marek Baranek a Lukáš Válek.

Jak první den probíhal, se můžete podívat ve videu na Verva TV.