V letošním ročníku se mezi týmy vybíralo na dvanáctiletého Filipa Veselého, který kvůli vrozené vadě přišel o obě nohy a za svůj život už podstoupil 15 operací. I přesto je Filip nadšený sportovec, který momentálně válí jako historicky nejmladší hráč ligy za sledge hokejový tým Litvínova.

Filipův životní příběh:

Filda se měl narodil jako zdravé miminko, bohužel po porodu u něho bylo zjištěno velmi vážné postižení obou dolních končetin. Prognóza zněla, že nikdy nebude chodit. Pravidelně operován zhruba od 8 měsíců až do 9 let. Během té doby podstoupil celkem 15 operací. Léčba ale nikam nevedla, tak byla ortopedickou klinikou v Hradci Králové doporučena oboustranná amputace. Ta proběhla v září 2014, nicméně nebyla poslední. Vzhledem k vývoji bude pravidelně operačně upravován růst kostí až do 18 let, letos už má první za sebou. V lednu 2015 dostal své první protézy na ortopedické klinice v Ústí nad Labem, je moc šikovný a s protézami už dobře chodí. Filda je plný sil, nicméně existují i dny, kdy nemůže vstát ani z postele, svou situaci ale zvládá statečně.
 
Dva měsíce po amputaci nás na parkovišti u Tesca naháněl v autě jakýsi “podivín“. Byl to Tomáš Zelenka, který je jako bývalý hokejista spojen několik let s modifikací hokeje pro osoby s hendikepem. Vyprávěl nám o sledge hokeji… no a v prosinci už Filda seděl na poprvé na saních na zimním stadionu v Ostrově, kde sídlil nejbližší sledge hokejový klub. Hned od začátku se do hokeje zamiloval a jezdil do Ostrova trénovat každý týden. Před dvěma lety se poštěstilo díky vstřícnosti litvínovského klubu založit sledge hokejový oddíl i tady v Litvínově. V současné době hraje ligu tady a pyšní se titulem nejmladšího účastníka. Filipův spoluhráč je další bývalý hokejista Radek Žižka, díky kterému může hrát i florbal za Basset Most. Největším sportovním úspěchem je první gól v přípravném zápase se Studénkou, puk má samozřejmě vystavený. Filda by se chtěl jednou dostat na Paralympiádu a mít tak možnost reprezentovat Českou republiku.


Stejně jako každý rok se mezi všemi týmy vybíraly finanční prostředky na podporu člověka, který pomoc opravdu potřebuje. Letos se ale vybrala rekordní částka. Do klubu Attic v Litvínově v sobotu večer dorazil i Filip se svoji maminkou. Přišel také zástupce litvínovské Vervy Jiří Šlégr, který věnoval do aukce svůj dres, který na místě podepsal. Pozdravil fanoušky a přinesl další dobrou zprávu. Vydraženou částku za dres klub HC VERVA Litvínov dorovná stejným dílem. Průběh aukce byl až neuvěřitelný a výhercem se stal brněnský fanoušek a zároveň řidič autobusu Pavel Čech, který dres vydražil za 20 tisíc korun. 

(Filip Veselý s týmem Motoru a Jiřím Šlégrem)

Díky všem zúčastněným, Jiřímu Šlégrovi i klubu HC VERVA Litvínov se vybralo neskutečných 65 500 korun, které poputují na podporu mladého, talentovaného sledge hokejisty Filipa Veselého. 


"Chtěli bychom poděkovat všem, kteří přispěli, jsme rádi, že se vybrala tak vysoká částka, která pomůže Filipovi ke kvalitnějšímu životu. Opět se ukázal charakter všech fanoušků a je vidět, že dobrá věc dokáže spojit dohromady i ty největší rivaly," dodávají pořadatelé 8. ročníku Turnaje fanoušků v ledním hokeji. 

(Filip Veselý s Robertem Reichelem a Jiřím Šlégrem na medailovém ceremoniálu)

Při závěrečném medailovém ceremoniálu Filip Veselý se svou maminkou předávali po boku Roberta Reichela a Jiřího Šlégra medaile nejlepším z Turnaje fanoušků. 

(Stříbrný tým HC CHEZA Litvínov s Filipem Veselým)