V loňské sezóně byl Motor oblíbeným litvínovským soupeřem. Chemici ho dokázali porazit celkem třikrát. Nejprve uspěla Verva na svém ledě těsně 3:2, poté neuspěla na ledě Českých Budějovic 3:4. Následující dvě utkání Litvínovští zvítězili 4:3 a vysoko 7:3 v předposledním kole základní části. 

Verva opět doplatila na výpadek

Litvínov má před sebou těžkou překážku v nové sezóně v podobě sedmi porážek v řadě. Naposledy Verva nestačila na Kometu. Utkání měli domácí dobře rozehrané, ale opět je potkal výpadek ve druhé třetině. Zmar byl dokonán v závěrečné periodě, kdy ani přes velké šance domácí nedokázali výsledek zápasu zvrátit. 

"Měli jsme dvougólový náskok, ale znovu jsme nepochopitelně polevili ve druhé třetině, kterou soupeř otočil. Znovu jsme prohráli, sráží nás pořád stejné věci," lamentoval po utkání trenér Országh. "Měl jsem šance, ale zbytečně jsem to nahrával. Byl jsem sice špatně natočenej, ale to mě neomlouvá. Měl jsem puk zpracovat a vystřelit, jak říkám dnes mi nebylo souzeno, ale tohle musím proměňovat," říkal zklamaně po utkání zkušený útočník František Lukeš, který v zápase s Kometou neproměnil několik slibných příležitostí.

Rozjetý Motor

Jihočeši před nedávnem utnuli sérii tří porážek v řadě a vyšlápli si na dva silné soupeře z extraligového bitevního pole. Svěřenci trenéra Modrého nejprve porazili Kometu jasně 4:1 a v posledním utkání na domácím ledě přejeli Spartu 5:2. Trenéři se mohou především spolehnout na dobré výkony tahounů mužstva Gulaše s Pechem. 

„Sparta má velice kvalitní tým. Nevyšel nám úplně vstup do utkání, ale pak jsme našli nohy, začali jsme bojovat a měli jsme i kus štěstí. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce," říkal skromně po zápase se Spartou trenér Jaroslav Modrý. 

Motor se tak po sérii porážek výborně nastartoval a po dvou výhrách nad těžkými soupeři se nachází na sedmém místě extraligové tabulky. „Každé vítězství je super, obzvlášť proti takovým soupeřům, to se počítá. Ale my se nepřeceňujeme, čeká nás Litvínov, také těžké utkání. Každý zápas je náročný. Teď si chvilku odpočineme a jedeme dál. Budeme chtít navazovat,“ nepodceňuje Lukáš Pech, lídr produktivity Motoru, litvínovskou Vervu před nedělním utkáním.

Tým Vladimíra Országha tak nečeká v neděli nic jednoduchého. Dokáže Verva zlomit sérii porážek a uspěje na jihu Čech?