Měli jste dobrý vstup do sezóny, ale pak přišla řada porážek. Dnes jste sice nevyhráli, ale podle výkonu to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy? 

Doufám, že to přinese nějaký zlom, najedeme na vítěznou vlnu a začneme konečně sbírat body. Důležité je, aby se naše hra uklidnila a neměli jsme výpadky jako v minulých zápasech, kdy jsme góly soupeřům prakticky darovali. Dnes to pro nás byl posun, bod z Boleslavi je dobrý, protože je ve formě a pohybuje se na špičce tabulky. Věřím, že na to navážeme a posuneme se někam jinam v tabulce, než jsme teď. 

Ve druhé třetině vás v některých situacích Boleslav přehrávala, ale ve třetí třetině jste to zase dokázali vy. Je to dobrý signál pro vás, že dokážete přehrávat i soupeře z vrchu tabulky?

Asi jsme se tam začali bát v té druhé třetině a chtěli jsme zápas rozhodnout hned. Chtěli jsme to pak zklidnit a počkat si na šance, což se nám povedlo v té třetí třetině. Bod jsme nakonec uhráli. Musíme si držet systém a nejančit. Pokud se toho budeme držet, tak výsledky přijdou. 

Máš radost z dnešního zápasu ze svých individuálních statistik? 1+1 a vyhrál si většinu vhazování...

Člověk se cítí líp, když mu to lepí. Jsem rád, že mé body přispěly k tomu, že jsme tady bodovali. Mojí rolí v týmu je dávat občas góly a pomoci tak našemu týmu, takže jsem rád, že se mi to dnes povedlo.

Jak bylo pro vás težké se připravit na zápas proti lídrovi tabulky, když se vám teď moc nedařilo? 

Museli jsme si to všichni sami srovnat v hlavách, protože jsme vypadli ze svých rolí. Dělali jsme obrovské chyby, nabízeli soupeřům šance na góly. Neplnili jsme, co jsme měli, takže jsme si to s klukama snažili vyříkat, abychom se v tom zlepšili. Na Boleslav jsme se připravovali standardně, ale zaměřili jsme se sami na sebe, což bylo v dnešním zápase vidět.

Třetí třetina byla z vaší strany výborná, Boleslav jste mačkali... Věříte, že si můžete z tohoto zápasu přenést dále hlavně pozitivní věci?

Domácí jsou na vítězné vlně. Je začátek sezóny, takže se může stát, že se to střídá. Věřím, že navážeme na třetí třetinu i v dalších zápasech, a že jsme nějakou tu krizi, která nás potkala snad zažehnali. Doufám, že začneme pravidelně bodovat, abychom nemuseli pak něco dohánět a strachovat se v závěru sezóny. 

Dvě situace v základní části zápasu musel zkoumat videorozhodčí. Byli jste během toho hodně nervózní?

Nervózní ani ne, protože s tím člověk stejně nic neudělá. U té první situace nám říkali, že gól neviděli, ale že si to radši zkontrolují na videu. Pak už se jen doufá, že to fakt gól nebude (smích..). Druhá situace byla jasná, že branka bude uznána, takže jsme s tím počítali. 

V týmu máte dva bývalé hráče z Mladé Boleslavi. Proběhli s nimi nějaké porady, co třeba na soupeře platí? 

V dnešní době má každý tým k dispozici všechny zápasy, které jejich soupeř odehrál, takže na zápas připravují hlavně trenéři. Takže nevím, jestli se třeba trenéři nezeptali na něco navíc, ale myslím si, že se to řeší spíše skrze video, než vyptáváním se hráčů. 

Dnes vynikali především brankáři, co byste k nim řekl? 

Gólmani většinou zápasy rozhodují. Dnes chytali oba výborně a jen díky nim padly v základní hrací době jen čtyři branky. Oba podrželi své týmy, a proto zápas došel až do nájezdů.